Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر در فکر خرید ماشین ایرانی هستید، این مقاله برای شما است. بازار خودرو ایران یک بازار انحصاری است. اگرچه در سال‌های اخیر خودروسازان چینی هم حضوری فعال در بازار خودرو ایران داشته‌اند. اما هنوز هم خرید خودرو تنها به دو نام ختم می‌شود؛ ایران خودرو و سایپا. غول‌هایی که بازار خودرو ایران را قبضه کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله می‌خواهیم به مقایسه این دو شرکت بپردازیم و سعی میکنیم با بررسی فاکتورهای مختلف به سوال «ماشین های ایران خودرو بهتر است یا سایپا» پاسخ بدهیم.

مقایسه‌ای که تکلیفش روشن است!

زمانی که از انحصار در بازار خودرو صحبت می‌کنیم، عملاً مفهوم رقابت معنایی ندارد. در حقیقت تکلیف مقایسه ما کاملاً روشن است. ایران خودرو و سایپا مزیت یا برتری فوق‌العاده‌ای نسبت به دیگری ندارد. هر دو خودروساز سال‌هاست که یکه‌تاز بازار ایران هستند و سعی کرده‌اند با انواع طرح‌های فروش اقساطی خودرو یا فروش نقدی با شرایط مختلف رضایت مشتریان را جلب کنند. اما با وجود همین انحصار هم می‌توان درباره قیمت، خدمات پس از فروش، طراحی خودرو، ایمنی و در نهایت مشتری مدار این دو شرکت نگاهی کلی داشت.

طراحی خودرو؛ ماشین های ایران خودرو بهتر است یا سایپا؟

در طراحی خارجی و داخلی خودروهای ایران خودرو و سایپا تقریباً شرایط برابر است. شاید بزرگترین خلاقیت هر دو شرکت در سال‌ها اخیر دنای ایران خودرو و برلیانس سایپا است. در حقیقت تا چند سال پیش هر دو کمپانی به تولید محصولات همیشگی خود مثل پژو و پراید مشغول بودند. اما همکاری با شرکای خارجی باعث شده که مهندسان هر دو شرکت کمی بیشتر به طراحی خودروها توجه کنند. اما هنوز تا نقطه ایده‌آل فاصله زیادی وجود دارد.

ایمنی؛ شرایط برابر بین ایران خودرو و سایپا

سایپا همواره به خاطر پراید ناایمن تحت فشار بوده است. البته محصولات ایران خودرو هم 5 ستاره ایمنی ندارند. در سال‌های اخیر هر دو شرکت سعی کرده‌اند با نصب امکانات ایمنی مثل کیسه هوا و ترمز ABS سعی کرده‌اند استانداردهای ایمنی خودروهای داخلی را افزایش دهند. مساله‌ای که به نسبت چند سال قبل امنیت خودروهای داخلی را افزایش داده است.

خدمات پس از فروش؛ هیچ تفاوتی نیست!

خدمات پس از فروش ایران خودرو و سایپا تفاوت خاصی ندارد. تعداد نمایندگی‌های هر دو شرکت برابر است. از طرف دیگر جنس خدمات ارائه‌شده مثل تعمیرات خودرو در محل هم تفاوت چندانی ندارد. البته با توجه به انحصارگری این دو غول خودروساز، نباید انتظار خدمات خاصی را داشت.

مشتری مداری ایران خودرو یا سایپا؟

اگر همه فاکتورهای بالا را در نظر بگیریم، مشتری مداری تعریف خاصی نخواهد داشت. به عبارت بهتر در هر دو شرکت ایران خودرو و سایپا میزان مشتری مداری برابر است.

به جای انتخاب شرکت، اتومبیل مناسب انتخاب کنید

انتخاب اتومبیل بر اساس شرکت، حداقل در بازار ایران کار چندان هوشمندانه‌ای به نظر نمی‌رسد. چراکه هر دو خودروساز بزرگ کشور در یک سطح قرار دارند. از طرف دیگر عدم رقابت و حضوری جدی شرکت‌های خودروسازی خارجی، تلاش برای بهتر بودن و رقابت در بین خودروسازان را از بین برده است. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم با توجه به بودجه، میزان مصرف سوخت، امکانات و ایمنی و استهلاک نسبت به خرید خودرو اقدام کنید.

بودجه خود را مشخص کنید

قیمت خودروها در ایران خودرو و سایپا تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. به همین دلیل اولین گام برای خرید خودرو، انتخاب بودجه است. در یکسال اخیر قیمت خودرو افزایش چشم‌گیری داشته و بایستی بودجه مناسبی را برای انتخاب خودرو  کنار بگذارید. استفاده از طرح‌های فروش اقساطی در شرایط فعلی یک انتخاب به صرفه است. پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به صفحه فروش اقساطی ایران خودرو تحویل فوری، با شرایط خرید اقساطی خودرو بیشتر آشنا شوید. در صفحه فروش اقساطی سایپا هم می‌توانید شرایط خرید از دومین غول خودروسازی کشور را مشاهده کنید.

میزان مصرف سوخت؛ مدیریت درست هزینه‌ها

متاسفانه شرایط اقتصادی جامعه چندان مناسب نیست. در این شرایط اقتصادی، مدیریت درست هزینه‌ها اهمیت زیادی دارد. پیشنهاد می‌کنیم در هنگام خرید خودرو حتماً به میزان مصرف سوخت دقت کنید. خودروهایی مثل پژو 206 و کوییک که مصرفی نزدیک به 7 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر مسافت دارند، انتخاب‌‌هایی مناسب برای کاهش هزینه‌ها و مدیریت مصرف سوخت هستند.

امکانات و ایمنی؛ انتخاب های زیادی نیست

در بحث امکانات و ایمنی، خودروهای داخلی امکانات زیادی در اختیار شما نمی‌گذارند. در حقیقت اینجا هم بودجه و هزینه شما است که میزان امکانات و ایمنی موجود در خودروها را تعیین می‌کند.

استهلاک؛ خودرو یک سرمایه است!

در ایران، خودرو یک کالای سرمایه‌‌ای به حساب می‌آید. هرچقدر استهلاک یک ماشین کمتر و طول عمر آن بیشتر باشد، هزینه کمتری بر روی دست شما می‌گذارد.  در مواقع لزوم و نیاز به فروش خودرو، اتومبیل شما می‌تواند به سرعت به یک دارایی نقد تبدیل شود.  

سپندخودرو؛ بهترین شرکت فروش اقساطی محصولات ایران خودرو و سایپا

در نهایت و در پاسخ به سوال ماشین های ایران خودرو بهتر است یا سایپا؟ باید بگوییم که هر دو شرکت شرایط یکسانی دارند.  

اگر قصد خرید اقساطی خودرو از دو شرکت سایپا یا ایران خودرو را دارید، پیشنهاد ما خرید از سپندخودرو است. شرکت سپندخودرو آریا، امکان خرید بدون پیش پرداخت و با اقساط طولانی مدت خودرو را فراهم کرده است. در سپندخودرو شما امکان خرید تمامی خودروهای داخلی را دارید. تحویل خودرو در سپندخودرو به صورت فوری و یک روزه است.

پیشنهاد میکنیم با جستجوی نام سپندخودرو، همین الان وارد سایت رسمی این شرکت شوید. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، می‌توانید با شماره تلفن  02191072104تماس حاصل کنید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ایران خودرو سایپا ایران خودرو و سایپا امکانات و ایمنی خودروهای داخلی فروش اقساطی بازار خودرو خرید خودرو دو شرکت مصرف سوخت سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۸۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ پس از اینکه در سال گذشته، سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی به دفعات از شرایط انتخاب خودرو‌های وارداتی خبر داده بود، امروز مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو از آغاز نخستین طرح فروش خودرو‌های برقی و هیبریدی وارداتی از عصر یکشنبه ١۶ اردیبهشت ماه خبر داد. مهدی تقدسی با اعلام این خبر تاکید کرد که در این طرح چهار خودروی وارداتی شامل خودرو‌های برقی، هیبریدی و بنزینی، فقط برای ثبت‌نام کنندگان مرحله نخست خودرو‌های وارداتی که اسفند ١۴٠١ ثبت‌نام کرده بودند، خواهد بود و ثبت‌نام جدیدی صورت نمی‌گیرد.  

طبق اعلام مدیر سامانه یکپارچه خودروها، این مرحله از فروش خودرو‌های وارداتی که نخستین دور از فروش خودرو‌های برقی است، فقط برای متقاضیان مرحله نخست ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی که اسفند ۱۴۰۱ با بلوکه کردن وجه ۵٠٠ میلیون تومانی در حساب وکالتی خود اقدام به ثبت‌نام کرده و نوبت‌دهی شده بودند، امکان ثبت درخواست یک خودرو از چهار خودروی عرضه شده وجود خواهد داشت.

بر اساس این گزارش؛ جدیدترین اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی با اشاره به واردات خودرو‌های برقی تاکید دارد: "به اطلاع آن دسته از متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام نموده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌رساند، سامانه صرفا جهت انتخاب خودرو‌ها به شرح جدول زیر از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ در دسترس است.

در این مرحله متقاضیان محترم می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب نمایند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفا برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه نموده اند می‌باشد.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:

جدول شماره 1: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / تومان

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش قطعی درمبادی ورودی به تومان
1 جهان نوین NISSAN SUNNY 1,107,140,000
2 آرین پارس موتور Lamari EAMA HEV 1,543,400,000
3 بی ام کارز Hongqi EQM5EV (خودرو برقی) 1,805,460,000

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره 1، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌گردد که واردکنندگان با رعایت آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.

بنابراین برآورد می‌شود که خودروی برقی EQM۵EV  که با قیمت قطعی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی است، پس از افزوده شدن سایر هزینه‌ها نظیر مالیات بر ارزش افزوده، هزینه شماره گذاری و بیمه شخص ثالث و ... به دو میلیارد تومان برسد.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی:

جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودرو‌های برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: تومان / دستگاه

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش علی الحساب درمبادی ورودی به تومان
1 معین خودرو ایرانیان Honda ENS1 (خودرو برقی) 1,850,000,000
2 ایران خودرو Luna GRE (خودرو برقی) 945,000,000

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می‌توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودرو‌های مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.

تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودرو‌های وارداتی حذف می‌گردد.

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده می‌بایست مطابق آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تاخیر در تحویل و ... قرارداد‌های مذکور مشمول جرایم مندرج در آیین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌نمایند، در صورت تمایل نسبت به خودرو‌های ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهاد‌های ذیربط قرار می‌گیرد.

 

 

 

دیگر خبرها

  • استقبال مردم بلاروس از محصولات گروه سایپا
  • شرایط جدید فروش و پیش فروش ۱۰ محصول سایپا اعلام شد+ جدول
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل؛ تفاوت در چیست؟
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • استارت سرد خودروسازی
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • (تصاویر) مقایسه بمب افکن چینی Xi’an H-۲۰ و B-۲۱ آمریکایی؛ کدام بهتر است؟